اشـاره به چنـد اصـل تغـذیـه ای مهـم
دوشنبه, ۲۴ تیر ۱۳۹۲، ۰۷:۲۲ ق.ظ

ماهی ساردین از جمله ماهی های ریز جثه ای است که کنسرو آنها در بیشتر مغازه ها به فروش می رسد اما حاوی ارزش غذایی بالایی حتی بیشتر از بعضی از ماهی های بزرگ جثه می باشد. ماهی ساردین سرشار از امگا ۳ ها می باشد که برای سلامت قلب و عروق بسیار مفیدند. مساله ای که شاید کمتر به آن آگاهی داشته باشید این است که استخوان این ماهی سرشار از کلسیم است. این ماده معدنی باعث تقویت و محافظت از استخوان ها می شود و از ابتلا به بیماری پوکی استخوان پیشگیری می کند. باید بدانید که هر ۱۰۰ گرم ماهی ساردین حاوی ۸۵ میلی گرم کلسیم می باشد. نیاز روزانه ما به این ماده معدنی بین ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم تخمین زده شده است. این ماهی جزو ماهی هایی است که به همراه استخوان مصرف می شود برای همین یک منبع مطمئن برای تأمین کلسیم و فسفر محسوب می شود.

بین این همه مواد غذایی که خریداری و مصرف می کنید چند نمونه را می شناسید که فاقد بسته بندی پلاستیکی باشد؟ تقریباً هیچ! باید بدانید که همیشه تبادلاتی بین ظرف و محتویات صورت می گیرد. متأسفانه پلاستیک حاوی عناصری مانند فتالات، بیسفنول A و غیره می باشد که امکان دارد وارد محتویات غذایی شود که چندان خوشایند نیست. این مساله می تواند باعث برهم زدن تعادل هورمون ها شده و احتمال ابتلا به نازایی، سرطان و دیابت را هم بالا ببرد. تا جایی که می توانید بلافاصله مواد غذایی را از بسته بندی پلاستیکی خارج کنید. از استفاده چند باره از بطری های پلاستیکی بپرهیزید. از مصرف مواد غذایی به خصوص مواد غذایی چرب که به مدت طولانی در بسته بندی های پلاستیکی بوده اند بپرهیزید.

بروکلی، کلم سفید، گل کلم و غیره. کلم خانواده بزرگی دارد که توصیه می کنیم از همه انواع آن استفاده کنید. این سبزیجات مفید سرشار از فیبر، ویتامینC، آنتی اکسیدان، اسیدفولیک، بتاکاروتن و کمی کالری می باشند که شما را در برابر برخی از سرطان ها مانند سرطان کولون و بیماری های قلبی عروقی بیمه می کنند و حتی شما را از پیری پوست نیز دور نگه می دارند. کلم را به سالادهایتان اضافه کنید. آنها را بخارپز کرده یا کمی تفت دهید و از خواص آن نهایت بهره را ببرید.
نوشته فاطمه مهدی پور در روزنامه آرمان
- ۹۲/۰۴/۲۴
- ۱۵۰ نمایش