صفر و یک

سایتی درباره تازه های اینترنت و تکنولوِژی و ریاضی و ...

صفر و یک

سایتی درباره تازه های اینترنت و تکنولوِژی و ریاضی و ...

چرا هر چه میخوانیم نتیجه نمیگیریم؟

دوشنبه, ۱۳ بهمن ۱۳۹۳، ۰۲:۲۵ ب.ظ

سوالی که خیلی از بچه ها همیشه از ما میپرسند این است که چرا با وجود ساعت مطالعه ی بالا، تست زنی زیاد و در کل با همه ی تلاش هایی که میکنند نمیتوانند به نتیجه ی و درصدهای دلخواه خود برسند و هرچه پیش میروند خسته و ناامید تر میشوند.

در ادامه به ذکر چند نکته ی بسیار بسیار مهم که شاید تا به حال به انها توجهی نداشتید، میپردازیم.


۱.مشکل اکثر دانش اموزان این است که به همه ی موارد درسی و مطالعاتی توجه میکنند اما هیچگاه به ذهنیت و تفکر مثبت به خود نمیپردازند. اگر شما به رتبه های برتر دقت کنید میبینید همه ی انها میدانند و اعتقاد قلبی و محکمی دارند که در کنکور موفق میشوند. اگر دیده باشید سازمان سنجش هر سال با رتبه های تک رقمی تماس میگیرد و به آنها خبر قبولی با رتبه ی تک رقمی میدهد که از تلویزیون نیز پخش میشود. اگر دقت کرده باشید اکثر آنها از قبل میدانستند که این رتبه از آن آنها بوده است و خوشحالی آنچنانی نمیکنند. پس به یاد داشته باشید قبل از موفقیت در کنکور باید درذهن خود پیروز شوید و همیشه تفکر مثبت و پرانرژی را جایگزین افکار منفی و بد کنید.

۲. شاید روش درس خواندن شما در درس خاصی که میخواهید در آن پیشرفت داشته باشید اشتباه است. دانش آموزان دوست دارند که وقتی روش مطالعاتی خاصی انتخاب میکنند حتما جواب دهد. بعضی اوقات اصرار زیاد آنها برای به نتیجه رسیدن، در حالیکه روش کلا غلط و مردود است باعث از بین رفتن روحیه و انگیزه میشود و از دانش اموز میشنویم که میگوید: هر چه بیشتر میخوانم انگار کمتر نتیجه میگیرم. پس اگر میبینید در درسی علمکرد خوبی دارید همان روش را ادامه دهید اما اگر میبینید که ضعف خاصی دارید حتما به مشاور حرفه ای یا مطمئن مراجعه یا از افراد مطع بپرسید و ایراد های کار خود را برطرف کنید.

۳.بعضی اوقات دانش شما در درسی خوب است اما هنر ازمون دادن را بلد نیستید. بیشتر بچه ها آزمون های آزمایشی را شرکت میکنند اما فقط به درصد و تراز خود توجه میکنند. دقت داشته باشید درست است که شما باید رتبه و تراز مطلوبی کسب کنید اما طبق یک جمله ی معروف و تامل برانگیز : (( موفقیت در کنکور فقط درس خواندن نیست)) . هدف شما از شرکت در این ازمونها باید این باشد تا  هنر آزمون دادن را یاد بگیرید. مثلا باید سعی کنید تا همزمان سرعت عمل و دقت خود را بالا ببرید. باید بتوانید وقتی با چند تست سخت روبه رو شدید روحیه ی خود را حفظ کنید و اعتماد به نفس داشته باشید. باید بتوانید تست های آسان از سخت را تشخیص داده و ابتدا آسان ها را جواب دهید. باید جوری تست بزنید که برای هر درس کمی هم وقت اضافه بیاورید تا به سراغ سوالاتی که پاسخ ندادید بروید.

حتما ! حتما ! حتما! وقتی کارنامه ی خود را گرفتید آنرا به دقت بررسی کنید! متاسفانه تعداد بسیار کمی از بچه ها این کار را انجام میدهند. مثلا ببینید چرا نتوانستید سوالی را جواب دهید! ایا دانشتان کم بوده یا وقت کافی نداشتید یا بی دقتی کردید یا … . حتی ببینید چه ویژگی هایی باعث شده تا سوالاتی را درست پاسخ دهید. وقتی بارها و بارها ازمون میدهید و این موارد را تکرار میکنید پس از مدتی پیشرفت قابل ملاحظه ای را شاهد خواهید بود.

۴. بعضی از دانش اموزان هم از خود و استعداد ها و توانایی های خود اطلاع کافی ندارند. مثلا اصرار دارند تا درسی اختصاصی را حتما ۱۰۰ بزنند! این درست است که انسان هر کاری را که میخواهد میتواند انجام دهد اما مسلما یک ماهی نمیتواند برای آرزوی بالا رفتن از درخت تلاش کند!!

باید ظرفیت ها ، محدودیت ها و هوش خود را بشناسید. هیچکس مثل دیگری نیست.نباید از خود توقع بیجا داشته باشید. اگر با رعایت تمامی موارد میبینید بازهم در درسی مشکل دارید سعی کنید درصد خود را در ان درس در وضعیت متوسط قرار دهید و نیرو و انرژی خود را صرف دروس دیگر کنید.

به یاد داشته باشید کنکور یک مسابقه اس که شما برای موفقیت به درصد خوب در همه ی دروس نیاز دارید نه فقط یک درس! مطمئنا درصد های متوسط در همه ی دروس خیلی بهتر از درصد بالا در تنها یک یا درس میباشد.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۹۳/۱۱/۱۳
  • ۴۸۸ نمایش
  • شاهرخ منوچهرآبادی

نظرات (۱)

  • جواد جوادی
  • انتقاد


    اگر انتقاد دیگران تو را ناراحت و متشنّج و مکدّر ساخت پس آن انتقاد واقعیّت دارد.

    این نخستین اصل معرفت دینی و تربیتی است . آنکه عموماً ناراحت است آدمی

    ظالم و جاھل و آلوده است و علاجی جز معرفت نفس و تزکیۀ نفس ندارد . آنکه

    ھر عیبی را در دیگران دقیقاً در خودش ھم نمی بیند از اصل و اساس دین و معرفت

    و تربیت و ھدایت غافل است .

    انتقاد به دیگران وقتی دلنشین و سازنده است و ایجاد محبّت می کند که ھمان

    عیب در انتقاد کننده وجود نداشته باشد و فقط در چنین وضعی است که دین و

    دوستی توسعه می یابد و انتقاد پذیری ممکن می شود و موجب کینه نمی گردد.

    انتقادی که کینه پدید می آورد نیّتش تحقیر و سلطه گری است و نه دین و دوستی .

    انسان در حال انتقاد از دیگران اگر باطناً شرمنده نباشد قصدش اصلاح دیگران نیست

    بلکه تحقیر دیگران است . محسنات دیگران را تصدیق کن تا به آن برسی.

     

    از کتاب " خاطرات حواس " استاد علی اکبر خانجانی ص 97


    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی